01 46 83 985
091 5950 120
info@ordinacija-vlasic.hr
Dijagnostika
Stomatološka protetika

Dijagnostika

Naša stomatološka ordinacija koristi najsuvremenije dijagnostičke metode za određivanje bezbolne, precizne i brze dijagnoze uz pomoć najmodernije tehnologije iz područja stomatologije, paradontologije i implatonlogije. Dijagnostika je bitan korak pri određivanju odgovarajuće terapije i medicinskog zahvata. Rezultati testova i snimke zuba i čeljusti omogućuju nam detaljan uvid i analizu anatomskih osobitosti zuba, dijagnostiku paradontalške bolesti, stanje kosti i sinusa prije implantoloških zahvata kao i stanje propadanja kosti uslijed paradontitisa.

Obratite nam se telefonski ili putem obrazca na dnu stranice kako dogovorili prvi besplatni pregled ili ukoliko imate pitanja vezana uz naše stomatološke usluge.

Dijagnostički test PERIOSAFE

Brzi enzimsko-imunološki dijagnostički test za rano otkrivanje parodontitisa ("parodontoze") iz uzorka sline. Pacijenti kojima je test namijenjen pripadaju skupini rizičnih pacijenata kao što su pacijeti sa dijabetesom, kardiovaskularnim bolestima, reumatoidnim artritisom, ali i žene koje planiraju trudnoću

  • jednostavno i precizno
  • rezultat za manje od 5 minuta
  • visoka pouzdanost i osjetljivost

Dijagnostički test IMPLANTSAFE

Utvrđuje prve znakove propadanja periimplantološkog tkiva (tkiva oko implantata) određivanjem aMMP-8, kolagenaze koja se prirodno nalazi u periimplantnoj sulkusnoj tekućini (tkivu oko implantata).

aMMP-8 (aktivna matriks metalo-proteinaza-8) je rizični marker za propadanje gingivalnog,parodontnog i periimplantološkog tkiva.

3D diagnostika - Dizajnirajte svoj osmijeh

 

U ordinaciji koristimo najsuvremeniju dijagnostičku tehnologiju. CBTC (Cone Beam CT) dijagnostika omogućava prikaz kosti u 3 dimenzije, što je neophodno za precizno planiranje i provedbu implantološke terapije. Trodimenzionalni prikaz koštanih struktura i kompjutorska simulacija ugradnje implantata daju pacijentu uvid u plan liječenja, te olakšavaju vizualizaciju specifičnih postupaka.

Našim pacijentima uz pomoć BTI Scan softwer-a i NobelClinician softwer-a na slikovit i jednostavan način prikazujemo volumen kosti. Pacijentu "otvaramo oči" i uvodimo ga u samu priču postupka, korak po korak.Digitalni softwer nam pomaže u odluci da li je implantološka terapija uopće moguća,te postoji li potreba za dodatnim kirurškim tehnikama i materijalima kao što su koštana augumentacija i podizanje dna sinusa.Jedna od najvažnijih prednosti 3D dijagnostike je mogućnost odabira vrste implantata kao i najjednostavnije i minimalno-invazivne tehnike.

Prednosti korištenja ovakve vrste dijagnistike su:

1.precizna i sigurna implantologija: mogućnost odlučivanja dužine,širine i pozicije samog implantata

2.uspješan i siguran operativni zahvat: mogućnost mjerenja gustoće kosti u svakom pojedinom segmentu alveolarnog nastavka kao i vizualizacija svih postojećih anatomskih struktura(uljučujići i rizična mjesta)

3.učvršćivanje pacijentovog povjerenja: pacijent na lagan i razumljiv način može pratiti plan terapije zahvaljujući simulaciji i vizualizaciji koju softver pruža

 

Tako uz 3D dijagnostiku i BTI Scan i NobelClinician mogućnost pogreške i neadekvatnog liječenja smanjujemo na minimum. 

Obratite nam se telefonski ili putem obrasca na dnu stranice za besplatni prvi pregled ili ukoliko imte pitanja.

Stomatološka protetika

Nadomjestite zube ili dijelove zuba protezama, nadogradnjama, krunicama, mostovima i ljuskicama. Keramičke krunice su najčešće protetsko rješenje u slučaju oštećenja zuba. Izrađuju se od niza materijala, a sama krunica štiti zub od daljnjeg oštećenja i sprečava moguće propadanja zuba. Korigirajte izgled i boju zuba, s ciljem postizanja lijepog, prirodnog osmijeha te vraćanja samopouzdanja. .

 

Krunice i mostovi

Keramičkim krunicama postignite savršen zagriz i predivan, bijeli osmijeh! Obratite nam se telefonski ili putem obrasca na dnu stranice za prvi besplatni pregled ili ukoliko imate pitanja..

Krunice i mostovi predstavljaju fiksno protetsko rješenje u slučaju jako oštećenih zubnih kruna ili pak gubitka jednog ili više zubi u nizu. Krunice za zube su, pojednostavljeno objašnjeno, navlaka koja predstavlja "kopiju" oštećenog zuba. Osim što se koriste kod jako uništenih zubi, mogu se postaviti i s ciljem zaštite zuba nakon liječenja zubnog živca ili kao estetsko rješenje u slučaju velikih nepravilnosti boje i oblika (ljuskice). Razlikujemo metalne, porculanske odnosno keramičke krunice, a traju sedam do deset, pa i više godina uz odgovarajuću oralnu higijenu i redovite kontrole.

Mostovima se nadoknađuje gubitak jednog zuba ili više njih u zubnom nizu, pri čemu moraju postojati najmanje dvije krunice (mogu biti i implantati) koje će poslužiti kao nosači mosta. Mostovi se ne mogu vaditi iz usta poput proteza. U odnosu na proteze imaju brojne prednosti poput činjenice da su čvrsto vezani, ne remete funkciju govora niti utječu na okus i opip hrane (ne pokrivaju nepce), privikavanje na njih je puno brže i slično. Pa ipak, da bi se mostovi ugradili, moraju biti ispunjeni i određeni preduvjeti kao što je dobro zdravlje zubnog mesa i kosti te dobra oralna higijena.

 

Osim zubnim implantatima, izgubljene je zube ili dijelove zuba moguće nadomjestiti protezama, nadogradnjama, krunicama, mostovima, ljuskicama... Ovo područje pokriva grana stomatologije koju nazivamo stomatološka (zubna) protetika.

 

Zubne proteze

Zubne proteze namijenjene su pacijentima koji su izgubili sve zube, a mogu se učvrstiti zubnim implantatima. Obratite nam se telefonski ili putem obrasca na dnu stranice za prvi besplatni pregled ili ukoliko imate pitanja..

Ako se gubitak zubi ne može nadoknaditi mostovima ili implantatima, moguće rješenje predstavljaju zubne proteze. One mogu biti potpune i djelomične (parcijalne). Baza koja dodiruje zubno meso te ga zapravo imitira izrađuje se od akrilata, materijala sličnog plastici, a zubi mogu biti od keramike ili kompozitnog materijala. Potpune proteze namijenjene su pacijentima koji su izgubili sve zube, a mogu se učvrstiti zubnim implantatima (All on 4 tehnika) ili sa dva do četiri implantata ovisno o situaciji. Baza potpunih proteza dobro prianja uz sluznicu, a zbog funkcionalnih se razloga izrađuje tako da bude što veća. Potpune proteze potrebno je vaditi iz usta barem jednom dnevno i čistiti, a najbolje je to učiniti prije spavanja te protezu pustiti da stoji preko noći u vodi sa posebnim sredstvom za čišćenje. Djelomične (parcijalne) zubne proteze izrađuju se kada nedostaje više zubi, a po svojoj su građi složenije s obzirom na to da je potrebno osigurati njihovo učvršćivanje.

 

 

Estetske ljuskice (veneers)

 

Da bi osmjeh bio ljepši, mogu nam poslužiti estetske ljuskice poznate i pod nazivom veneers. Te tanke i prozirne ljuskice lijepe se na prednju površinu zuba mijenjajući njegov oblik, veličinu, boju, već prema potrebi. Njima se mogu zamijeniti i stari, "ružni" kompozitni ispuni. Osim što imitiraju prirodnu caklinu zuba čime se osigurava i njihov prirodni sjaj, a pritom ne tamne, pri postavljanju ljuskica zubi će se brusiti (pa tako i oštećivati) puno manje nego u slučaju brušenja krunica. Posebno želimo istaknuti da njihovo postavljanje ni na koji način neće iritirati zubno meso, odnosno izbjeći će se moguće upale te povlačenje gingive.

 

 

Materijali koje koristimo u stomatološkoj (zubnoj) protetici

 

U zubnoj (stomatološkoj) protetici koriste se različiti materijali od kojih se u današnje vrijeme najčešće spominju E-max, cercon i metal-keramika.

E-max - potpuna keramika

Osnovna karakteristika ovog materijala poznatog i kao potpuna keramika jest visoka prozirnost, pa izvrsno imitira prirodan zub. Stoga i ne čudi da najbolje rezultate daje ako su zubi lijepe, bijele boje. Najčešće ih koristimo nakon brušenja zubi u frontalnoj regiji (prednjih zubiju).

Cercon keramika - bezmetalna keramika

Najčešće se koristi kada je riječ o izradi krunica. Riječ je o bezmetalnoj keramici visoke čvrstoće, biokompatibilnosti te transparentnosti zahvaljujući kojoj će vaši zubi izgledati poput prirodnih. S obzirom na njezinu čvrstoću, može se koristiti i za izradu krunica u stražnjoj regiji.

Metal-keramika

Krunice mogu imati i metalnu bazu izrađenu od legure metala. U tu se svrhu koriste krom, kobalt i nikal, no baza nije vidljiva jer je u potpunosti prekrivena keramikom. Iako su krunice izrađene od bezmetalne keramike zapravo superiorne u odnosu na metal-keramičke, činjenica je da najveća prednost ovih posljednjih leži u cijeni koja je pristupačnija.

Obratite nam se telefonski ili putem obrasca kako biste se naručili na prvi besplatni pregled te u slučaju da imate potrebe za dentalnim rješenjem.